Verinq
Risk management. Ervaring maakt het verschil

wie zijn wij

“Individuen zijn verantwoordelijk, niet een organisatie”

 

Founders 

Verinq is opgericht door Fred Teeven en René Troost. Wij stellen dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor gedegen risk management ligt bij individuen - en niet bij een organisatie. Deze visie vormt de basis van Verinq. Om tot optimaal risicobeheer te komen, adviseren wij u hoe u de kwaliteit ervan verbetert, hoe u risicobeheer inbedt binnen uw organisatie en welke essentiële rol automatisering daarbij speelt.

 
 
 

 
 
 
Fred Teeven

Fred Teeven

Fred was meer dan een decennium actief als nationaal politicus. Eerst als lid van het Nederlands Parlement en daarna als staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie (thans Justitie en Veiligheid). Hij is goed ingevoerd in de politieke aspecten die een rol spelen in de publieke en private sector. Voordat hij zijn politieke loopbaan startte, bouwde Fred ruim 30 jaar lang ervaring op in de opsporing en vervolging van financiële criminaliteit. Als recherchechef en officier van justitie leerde hij alle ins en outs kennen van de risico’s rondom financiële criminaliteit. In alle functies die hij bekleedde kreeg hij te maken met media-activiteiten en reputatiemanagement. Fred is een ervaren leider van rechercheteams op strategisch, tactisch en operationeel niveau en is gewend te opereren binnen een brede, internationale context.

 

Rene Troost

René bouwde als executive leidinggevende 30 jaar ervaring op met risk management in zowel de publieke als de financiële sector (waarbij de Nederlandsche Bank (DNB) als toezichthouder fungeerde). Hij wordt geroemd om zijn deskundigheid, zijn advisering op bestuursniveau en is een ervaren lid van verschillende risk governance en crisismanagement comités. René staat hoog aangeschreven vanwege het ontwikkelen van (jong) talent door middel van coaching en mentoring. Ook richt hij zich graag op het opbouwen van sterke strategische netwerken op basis van integriteit, professionaliteit en commercialiteit. De praktijk bewijst dat het samenstellen van high performanceteams zal resulteren in succesvolle kostenbeheersing en -besparingen, investeringsprojecten en crisisbeheersing.