Verinq
Risk management. Ervaring maakt het verschil

wat we doen

“Vertaal theorie naar praktische, effectieve en kostenefficiënte oplossingen”


Cybercrime and information security risk

"Een monster met vele gezichten"

Cyber-gerelateerde criminaliteit heeft heel veel vormen, het komt vaker voor, wordt steeds geavanceerder en wordt steeds gevaarlijker. Het is gericht op zowel de publieke- als de private sector. De daders kunnen zowel criminelen als buitenlandse overheden zijn. De motieven kunnen  zijn  het de verwerving van vertrouwelijke informatie, fraude of gewoon het verstoren van operationele activiteiten. Bent U op de hoogte van de specifieke risico’s waaraan uw organisatie wordt blootgesteld? Kunt u aantonen of u er alles aan heeft gedaan, wat bij uw verantwoordelijkheden behoort, met betrekking tot de risico’s? 


Financial crime risk

"2.1 biljoen US Dollar per jaar"

2,1 biljoen dollar per jaar zijn de geschatte kosten van financiële misdaad voor de wereldeconomie. Financiële criminaliteit omvat zowel  fraude als witwassen van geld. Hoeveel kwetsbaar is  uw organisatie voor financiële misdaad? Bent U ‘in control’ met de juiste preventieve- en detectieve maatregelen? Stimuleert de cultuur binnen uw organisatie vroege identificatie en respons? Heeft U de juiste “toon van de top”?


Employee risk

"Het leek zo’n goed mens"

Weet U dat op 70% van de CV’s onjuist zijn? En dat in circa 10% van de CV’;s zelfs sprake is van glasharde leugens omtrent genoten opleidingen, behaalde diploma’s of opgedane werkervaring? Bij een ‘mishire’ loopt de schade voor uw organisatie al snel richting € 50.000, en dat staat los van de eventuele andere financiële, materiële en/of reputatieschade. Nog te veel organisaties zijn zich niet bewust van de grote risico’s die gepaard gaan met het aannemen van verkeerde mensen; u mogelijk ook niet. Zijn bij uw organisatie dergelijke risico’s goed in kaart gebracht en neemt u gerichte stappen, zoals onder andere de verificatie van gegevens van uw medewerkers?


Media and reputational risk

"Het is niet persoonlijk bedoeld… alleen zakelijk"

Publiciteit kan niet alleen impact hebben op uw organisatie, maar ook op U en uw familie. Dat kan  positief en negatief zijn. Bent U voorbereid voor de luxe van positieve publiciteit en zich bewust van de gevaren van negatieve publiciteit? Begrijpt U waar er belangenconflicten kunnen ontstaan tussen de media strategie van uw organisatie en uw eigen reputatie? Doet U wat nodig is om ze op elkaar af te stemmen? 


Crisis management

"Organiseer en test voordat de crisis begint"

Een crisis is niets meer dan een incident met een enorme impact. Elke dag gebeuren er incidenten  in uw organisatie en kunnen de meeste zaken standaard worden behandeld. Daarnaast zijn er incidenten die speciale aandacht behoeven - dit kan van nature, grootte of impact zijn. Heeft Uw organisatie een goed incident- en crisisbeheer systeem? Weet iedereen in Uw organisatie wie verantwoordelijk is in een bepaalde  situatie? Is iedereen zich er bewust van wanneer en welke escalatie moet plaatsvinden? Heeft u uw reactie getest?  


Executive and senior manager coaching

"Individuen zijn verantwoordelijk, niet een organisatie"

Deze verantwoordelijkheid gaat gepaard met moeilijke dilemma’s. Hoe inspireer ik? Hoe beïnvloed ik? Hoe behandel ik de interne politiek? Wanneer noem ik het onacceptabel? Wat te doen als budgetbeperkingen de kwaliteit bedreigen? Hoe kijken andere mensen naar u  en hoe beïnvloedt dit uw effectiviteit? Verschillende versies van de waarheid, negatieve publiciteit, hoe en wanneer  compromissen te sluiten? Elk van deze problemen kan worden aangepakt door coaching.